Hopeseurakunta tulee toimimaan hallituksen koronalinjausten mukaisesti siten, että kaikenlaiset kokoontumiset ja tilaisuudet ovat toistaiseksi peruuntuneet. Emme myöskään suosittele seurakunnan pienryhmiä kokoontumaan fyysisesti koronaepidemian aikana pienissä asunnoissa. Ulkotilat, joissa pystytään pitämään huolta turvaväleistä ovat varsinkin kesällä hyvät tapa kokoontua yhteen.- Samalla tahdomme rohkaista pienryhmiä perustamaan esimerkiksi Whatsapp -ryhmiä ja kokoontumaan yhteen Skypen tai Google Hangoutsin välityksellä.

Pyydämme välttämään kaikkea ei-tarpeellista seurakunnan tilojen käyttöä. Työntekijät ovat kuitenkin tarvittaessa tavattavissa katutason kahviossa, kun siitä on etukäteen sovittu työntekijän kanssa.

Seurakunnan toimintaan liittyen päivitämme tätä sivua säännöllisesti. Mitä tulee koronaepidemiaan yhteiskunnallisesti, suosittelemme että seuraat siihen liittyviä päivityksiä ja ohjeistuksia sekä Turun kaupungin nettisivuilta, että THL:n nettisivuilta.

Livestriimit

Jumalanpalvelusten sijaan järjestämme sunnuntaisin livestriimauksen klo 15.00 facebook.com/hopeseurakuntaturku -osoitteessa. Livestriimeissä on mahdollisuus osallistua yhteiseen rukoukseen näytön välityksellä. Suunnittelemme parhaillaan myös lapsille suunnattua livestriimiä, josta lisätietoa tulossa lähiaikoina.

Ruokajakelu & Asiointiapu -palvelu

Emme pysty järjestämään isoja ruokajakeluja koronan aikana. EU-ruokakasseja on mahdollisuus noutaa kirkolta (Tuureporinkatu 10) keskiviikosta perjantaihin klo 14-17 välisenä aikana. Maanantaista 8.6. alkaen EU-ruokajakelu on tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-16.

Mikäli olet osa riskiryhmää tai muuten joutunut karanteeniin esimerkiksi sairastumisen vuoksi ja sinulla ei ole ketään läheistä, joka vuosi asioida puolestasi ruokakaupassa tai apteekissa, me voimme auttaa. Olemme keränneet pienen tiimin, joka pystyy hoitamaan asioinnin ruokakaupassa ja apteekissa puolestasi. Mikäli sinulla on tällainen tarve, ota yhteyttä seurakunnan työntekijään. Työntekijöiden yhteystiedot löytyvät etusivulta.

Partiotoiminta

Turun Versot -lippukunta toimii Suomen Partiolaisten linjausten mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että partiotoiminta on tauolla 15.4. saakka.

Antaminen

Vaikka seurakunnan tilaisuudet jäävät koronan leviämisen vuoksi tauolle, seurakunnan kulut pysyvät entisellään ja epidemia tuottaa myös paljon ylimääräistä työtä. Seurakunnan henkilökunta pyrkii epidemian aikana mm. tuottamaan sellaista opetuslapseuttavaa sisältöä, mikä ei vaadi yhteisiä kokoontumisia. Jos pidät Hopeseurakuntaa kotinasi, toivomme sinun muistavan kodilla olevan kuluja myös koronan aikana. Voit tukea seurakuntaelämää taloudellisesti seuraavin tilitiedoin:

Keräystilin numero: FI62 5710 0410 0228 00
Tilin omistaja: Turun vapaaseurakunta
Viitenumero: 1504181 (Mikäli olet tottunut käyttämään toista viitettä, käytä sitä.)

Keräyslupa RA/2020/464 koko Suomessa paitsi Ahvenanmaalla alkaen 15.4.2020. Poliisihallitus 23.4.2020. Lisätietoa keräysluvasta täältä.

*Sivua päivitetty torstaina 30.5.2020 klo 14.19.