Järjestimme viime syksynä ja keväänä Lapsiperheiden illat, joissa keskustelimme siitä, miten Hopeseurakunta voisi olla mahdollisimman hyvä koti lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Yksi tärkeimmistä esiin nousseista toiveista oli lapsi- ja perhetyöntekijä. Erityisesti varhaisnuorille (11–14-vuotiaat) kohdistettu toiminta puuttuu seurakunnastamme partiota lukuunottamatta kokonaan. Lisäksi esimerkiksi leiritoiminnan merkitys nousi esiin monelta taholta.

Prosessi on nyt edennyt siihen pisteeseen, että haastattelemme syksyn aikana lupaavia hakijoita, ja päätös palkkaamisesta on tarkoitus tehdä marraskuun virallisessa seurakunnankokouksessa.

Koko vanhimmisto ja työntekijätiimi ovat täysillä mukana edistämässä tätä päätöstä, joka auttaa vahvistamaan myös perheiden kuulumista laajempaan Hope-perheeseemme olennaisesti.

Taloudellinen tilanne Hopella on kuitenkin haastava viidennen työntekijän palkkaamiseen nähden.

Lapsiperheiden vanhemmat ovat ilmaisseet halukkuutensa lähteä mukaan tukirinkiin, joka auttaisi siirtymävaiheessa kattamaan uuden työntekijän palkkauskustannukset.

Uskomme kuitenkin, että yksi kodin perusarvoja on se, että koko perhe pitää huolta muista jäsenistään.

Siksi haluamme haastaa koko seurakunnan opiskelijoita ja eläkeläisiä myöten mukaan Me olemme perhe -kampanjaan vuodeksi. Pyydämme sinua osallistumaan tukirinkiin kuukausittaisella ylimääräisellä lahjoituksella. Jo 5 euron kuukausittainen lahjoitus on merkittävä: jos saamme mukaan 200 lahjoittajaa viidellä eurolla, pystymme tukemaan palkkausta 1000 eurolla kuukaudessa. Palkkauskustannukset tulevat olemaan n. 3000 euroa/kk, jolloin samainen 200 henkilöä pystyisi 15 euron lahjoituksella kattamaan koko palkkauksen. Mukaan saa tulla tietysti myös suuremmalla summalla.

Kampanja alkoi elokuussa, jotta voimme kerätä palkkausta varten jo etukäteen pesämunaa, ja se jatkuu vuoden 2018 elokuun loppuun.

Osallistu kampanjaan tekemällä lahjoituksesi kuukausittain tilille FI36 5716 9020 0158 35, viitteellä 20255, tai maksamalla iltajumalanpalveluksessa korttimaksupäätteellä (muista pyytää erikseen Me olemme perhe -maksu)!

Yhdessä voimme enemmän!